U bent nu hier

Historie

 

Able2 BV is officieel opgericht op 21 juni 2002. De introductie was op de Support 2002, begin juni dat jaar. In het begin werd de acquisitie gedaan door Richard van Eekelen (initiator en oprichter) en werden de leveringen verricht door Promedics Ltd (Engelse firma van Ian Reed en mede oprichter).

Door een aantal nieuwe leveranciers, waarvan Able2 de exclusiviteit kreeg in de Benelux en de zeer snelle groei was een eigen pand een “must”. Dat pand aan de Touwslagerij 21d werd al snel, op 9 januari 2004, geopend.

Het in Engeland gevestigde Promedics werd in 2007 gesplitst in een orthopedische afdeling en een “adl-tak”. De orthopedie afdeling werd verkocht en Promedics Adl Ltd werd binnen 1 jaar omgezet in Able2 UK en werd Able2 dus een internationaal bedrijf en werd ook het logo vernieuwd. In 2008 werd Spinal Product Ltd gekocht, een fabrikant van druk ondersteunende zit, rug, hoofd en positionering kussens. Dit bedrijf is inmiddels geïntegreerd in Able2.

In de loop der jaren werden de naast gelegen panden betrokken en ook die waren eind 2008 te klein voor de inmiddels internationaal opererende organisatie. Begin 2009 is Able2 verhuist naar het aangekochte pand aan de Koperslagerij, waar het nog steeds gevestigd is.

In juni 2010 is de derde tak aangegroeid. Able2 Iberia S.L. Vanuit Barcelona worden hier onze Spaanse klanten benaderd.

Anno 2012 heeft Able2 klanten in bijna alle Europese landen. Wij importeren vanuit de hele wereld innovatieve zorg & revalidatiehulpmiddelen.